Starbucks'ın hisseleri düştü: Sebebi çok fazla müşteri!

Starbucks'ın hisseleri düştü: Sebebi çok fazla müşteri!

Starbucks'ın satışları son zamanlarda beklenenden daha kötü. Hisse fiyatı bile düştü. Nedeni ise şaşırtıcı: Çok fazla müşteri.

Popüler kahve evi zinciri Starbucks, hisse fiyatında önemli bir düşüş ve ciroda gözle görülür bir düşüşle başa çıkmak zorunda kaldı.

Starbucks, 2024'ün ikinci çeyreğinde şirket 8,6 milyar ABD doları (yaklaşık 8,38 milyar Euro) ciro kaydetti, uzmanlar aslında üç aylık ciroyu 9,12 milyar ABD doları (yaklaşık 8,5 milyar Euro) olarak tahmin etmişti.

Düşük cironun bir nedeni, Starbucks müşterilerinin artık gün boyunca mağazalara gelmiyor olması. Aslında Starbucks CEO'su Laxman Narasimhan, işlerin yoğun olduğu saatlerde bu durumun yaşandığını doğruladı. Baristalar ve kasiyerler işlere yetişemiyor. Bu da rakamlar üzerinde baskı yaratıyor.

YOĞUN SAATLERDE HİSSE DÜŞÜYOR

Starbucks uygulaması üzerinden verilen siparişler sisteme ek bir yük getiriyor. Birçok kullanıcı, beklenen bekleme süresinin çok uzun olması ya da ürünlerin mevcut olmaması halinde siparişlerini iptal ediyor. Analizlere göre bu, mobil sipariş veren her sekizinci müşteriden daha fazlasının, gerçekten ilgilenecekleri en az bir menü öğesini iptal ettiği anlamına geliyor. Bu da şirketin kuyrukta ve beklemede çok fazla para bıraktığı anlamını taşıyor.

Birçok yatırımcı şirketin üç aylık raporundan endişe duyuyor. Sonuç olarak, Starbucks hisseleri düştü: Bir gün içinde değerinin neredeyse yüzde 14'ünü kaybetti. Salı günü 82 Euro iken Çarşamba günü sadece 70 avro oldu. CEO Narasimhan, yatırımcılara Starbucks'ın sabah yoğun saatlerdeki performansını iyileştirmek için çalıştığına dair güvence verdi.

Çeyrek dönem satışlarının nispeten düşük olmasına rağmen, şirket ikinci çeyrekte 364 yeni şube açtı. Kahve evi zincirinin yeni lokasyonlarının çoğu ABD ve Çin'de bulunuyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT